Raadslid pikt beschuldiging van verwaarlozen schaap niet

© Bram Ackermans (Facebook)
Schapenhouder en raadslid Leo Crombach uit Kerkrade is naar de politie gestapt nadat een plaatsgenoot hem via social media heeft beschuldigd van het verwaarlozen van zijn dieren.
Dat schrijft De Limburger. Crombach reageert daarmee op een post van plaatsgenoot Bram Ackermans op Facebook waarin hij hem beschuldigt van het verwaarlozen van zijn schapen.

Gezwel

Ackermans reed samen met zijn vriendin langs het weiland vol schapen. Eén van de schapen had iets uit z'n achterkant hangen. In eerste instantie dachten de twee dat het dier aan het bevallen was, maar eenmaal dichterbij kwamen ze al snel tot een andere conclusie. Het 'sterk vermagerde' schaap had volgens hen 'een zeer groot gezwel/abces of zelfs ingewanden uit haar achterkant' steken.
Ackermans postte daarop een woedende tekst op Facebook waarin hij Crombach beschuldigd van het verwaarlozen van zijn dieren. Het bericht is sindsdien al bijna 1800 keer gedeeld en kreeg ruim 830 (overwegend negatieve) reacties.

Politie

Volgens Crombach gaat het echter om een natuurlijk verschijnsel: een verzakking. "Je kunt er niks aan doen. Het gebeurt vaak voor of na het lammeren, maar ook onverwacht, zoals bij dit schaap", verklaart hij in De Limburger. "Inmiddels is de dierenarts erbij geweest en is het dier geholpen. Maar alle negatieve publiciteit is een feit."
Daarom stapte Crombach naar de politie. Volgens hem is Ackermans gevraagd een rectificatie te plaatsen, schrijft de krant.