De week in beeld: Witte zakdoekjes, een explosie en brand

Mooi weer, intens verdriet om militair René Zeetsen en witte zakdoekjes voor René Trost. Hier is ie weer: De week in beeld!
Een ongeluk met fatale gevolgen in Valkenburg. Vlakbij een rotonde botsten twee auto's frontaal tegen elkaar. Voor één van de bestuurders, een vrouw van 58 uit Valkenburg, komt alle hulp te laat. De andere automobilist raakt lichtgewond.
Bij de frontale botsing in Valkenburg kwam een vrouw om het leven. Een man raakte lichtgewond. © Arnaud Nilwik
Witte zakdoekjes voor Roda-trainer René Trost. Op de tribunes van het Parkstad Limburg Stadion wordt het geloof in directe terugkeer naar de Eredivisie met de week kleiner.
Witte zakdoekjes op de tribunes. René Trost onder druk. © Ermindo Armino
Traditiegetrouw worden in Sittard met halfvasten krombroodjes naar beneden gegooid. Kinderen kwamen zondag weer massaal naar de Knollenberg om één of meerdere broodjes te vangen.
Traditiegetrouw worden in Sittard met halfvasten krombroodjes naar beneden gegooid. © Ermindo Armino
Bijna alle vlaggen aan het Hagelkruis in Hout-Blerick hangen sinds woensdag halfstok vanwege de dood van militair René Zeetsen. Hij kwam dinsdagmiddag samen met een collega om het leven bij een helikoptercrash in Mali. Vrijdag kwamen de twee lichamen terug naar Nederland.
Bijna alle vlaggen aan het Hagelkruis in Hout-Blerick hangen halfstok. © Foto MLG/Laurens Eggen
Militairen van het helikopterdetachement in Mali brengen een eregroet. © Defensie
Maar er viel ook genoeg te lachten deze week. Zo vierde Ger Koopmans woensdag een feestje. De winnaar van de Provinciale Staten-verkiezingen in Limburg heeft reden om te lachen. Zijn CDA versloeg de PVV, en is na vele jaren weer de grootste in deze provincie.
CDA en Ger Koopmans zijn de grote winnaars van de Statenverkiezingen © Ermindo Armino
En dan de zonsverduistering. Door hardnekkige bewolking leek het er vrijdagmorgen op dat de verduistering niet te zien zou zijn. Toch was de bewolking in Limburg dun genoeg om af en toe een glimp te kunnen opvangen van dit zeldzame natuurverschijnsel.
Zonsverduistering in Limburg. © Bram Becks
In Meijel viel de oude frikandellenfabriek van Beckers deze week ten prooi aan de slopershamer.
De oude frikandellenfabriek van Beckers in Meijel is bijna gesloopt. © Wendy Vluggen
Tot slot dan weer minder goed nieuws. Vrijdag was het raak in zowel Berg aan de Maas als Berg en Terblijt. Eerst was daar een explosie in Berg aan de Maas vlak voor middernacht kwam daar nog een brand in Berg en Terblijt bovenop.
Brand in Berg en Terblijt © AS Media
Het appartementencomplex in Berg aan de Maas na de explosie. © Arnaud Nilwik
Gebruik je de app? Bekijk de foto's van 'De week in beeld' bovenaan in de mediabox.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!