1Lunch: Spo(o)radisch weer treinen op de rails

© 1Limburg
* Mark van Bommel voor het eerst als hoofdcoach op trainingsveld PSV* Opluchting bij ROC Leeuwenborgh na uitstel vmbo'ers* Vliegveld decor voor tweede editie 90's Forever Outdoor

Relatief minder positieve soa-tests in Limburg

Waar in 2016 nog bij 19 procent van de soa-tests de vrees van een Limburgse jongere uitkwam, daalde dat aantal in 2017 tot 17 procent. Dat percentage is volgens de GGD desondanks nog steeds te hoog. In totaal lieten 4659 jongeren zich vorig jaar testen op een geslachtsziekte. Lees hier meer.
© iStock

Van Bommel voor het eerst als hoofdcoach op trainingsveld PSV

Voor Mark van Bommel is de eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal begonnen. De Maasbrachtenaar, die als assistent-coach van Australië eerder deze week een einde zag komen aan het WK, leidde donderdagochtend voor het eerste de training van landskampioen PSV. Lees hier meer.
© L1
Opluchting bij ROC Leeuwenborgh na uitstel vmbo'ers
Het uitstel tot 1 januari dat de minister van Onderwijs aan de gedupeerde leerlingen van VMBO Maastricht heeft gegeven om hun examens af te ronden, heeft ook voor opluchting gezorgd bij MBO-school ROC Leeuwenborgh. Honderden gedupeerden van het examendebacle hadden zich ingeschreven bij de school, waar de zorgen dan ook groot waren. Lees hier meer.
Toch beperkt treinverkeer tijdens staking streekvervoer
Treinspotters en hoopvolle reizigers opgelet: ondanks de staking in het streekvervoer rijden er donderdag in Limburg toch verschillende Arriva-treinen. Op de Heuvellandlijn rijden stoptreinen, en ook op de Maaslijn kun je de gok nemen of er een trein komt. Het is nog niet bekend wanneer de stakingen over zijn. Lees hier meer.
© Erwin Minkenberg

Ook artiesten uit jaren zeventig en tachtig 90's Forever Outdoor

Volgende week zaterdag vindt de tweede editie van 90's Forver Outdoor plaats. Met artiesten als Paul Elstak, Party Animals, Vengaboys, Sash en King Bee zijn de jaren negentig goed vertegenwoordigd. Met George Baker, Boney M en BZN-grootheden Anny Schilder en Jan Keizer krijgen ook de 70's en 80's een plek op het podium. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!