Nieuwe prijs als eerbetoon aan Venlose journalist

© iStock
Venlo is een nieuwe prijs rijker; de glassculptuur. Bedoeld voor burgers of groepen personen die het publieke debat in Venlo wezenlijk hebben beïnvloed en opgedragen aan de in 2005 overleden Venlose journalist Twan Mientjes.
De prijs is een initiatief van D66, maar wordt geen D66-prijs zegt fractievoorzitter Frans Aerts.

Jury

"We zijn bezig met het samenstellen van een onafhankelijke jury waarin wel plaats is voor een lid van D66, maar niet iemand die nu politiek actief is in Venlo." De juryvoorzitter is al duidelijk, dat wordt Marie-Christine Hulsbeck die tot dit jaar als redacteur werkzaam was voor Omroep Venlo.

Sculptuur

De Glassculptuur is ontworpen door kunstenares Anneke Mientjes, de weduwe van Twan. Aerts: "De prijs is opgedragen aan Twan Mientjes die als journalist van Dagblad de Limburger jarenlang met een kritische pen de gang van zaken in Venlo gevolgd heeft. De prijs draagt bewust niet zijn naam omdat Twan als journalist onafhankelijk was."

Kandidaten

De prijs is dus voor burgers die via acties of alternatieve ideeën de publieke opinie zo hebben beïnvloed dat de overheid zaken aanpast of verandert. Na Kerstmis komt er een oproep om kandidaten aan te dragen. De eerste Glassculptuur wordt op 14 maart 2017 uitgereikt.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!