‘Geen dwang in seksclub Lemiers’

© YouTube/Sixsens
De verdachten die voor de rechter staan omdat in seksclub Aspasia in Lemiers sprake zou zijn geweest van mensenhandel, afpersing en aanzetten tot prostitutie 'zijn onschuldig.'
Dat is vrijdag door hun advocaten bepleit voor de rechtbank in Maastricht. Tegen eigenaar Willy K. (50) uit Maasmechelen is vorige week door het Openbaar Ministerie (OM) een onvoorwaardelijke celstraf van 40 maanden geëist.

Vrouw

Zijn vrouw en zakenpartner Beate Z. (44) zou 36 maanden, waarvan tien voorwaardelijk, detentie moeten krijgen. Ook Bert A. (51) uit Schimmert hoorde een onvoorwaardelijke celstraf tegen zich eisen omdat hij medeplichtig zou zijn.
De raadsmannen Jan Thomassen, Arthur Vonken en Bart Nijsten gaan voor vrijspraak van hun cliënten. Er zou geen sprake zijn geweest van enige dwang, geweld of uitbuiting. Dat een minderjarige (17) werkzaam was in de club, zou hoofdverdachte K. niet verweten mogen worden. "Die heeft alles gedaan om de leeftijd te verifiëren."

Altijd strafbaar

Het OM blijft bij de standpunten die vorige week zijn ingenomen. "De vrouwen werden wel degelijk in hun vrijheid beperkt. Verder is het werven van vrouwen en grensoverschrijdend vervoer dat plaatsvond altijd strafbaar", stelt officier van justitie Karin Janssen.

De uitspraak is op 22 mei.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!