Hinder op snelwegen door protesterende agenten

Een stoet politieauto's zal deze woensdag met een gangetje van 60 kilometer door het land rijden. De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor het cao-conflict met de minister.
Het gaat om een estafetteactie. In iedere politieregio vormt zich een nieuwe colonne politievoertuigen, die dan de plek van de vorige inneemt. De actie duurt van 07:00 uur tot 20:00 uur. De actie eindigt aan het begin van de avond met een rit over de A2 van Eindhoven naar Maastricht. De agenten rijden in hun dienstauto's langzaam en over de volle breedte van de grote weg.

Hardere acties

Het is onderdeel van de serie steeds hardere acties van de politiebonden. Eerder zijn er op kleinere schaal vergelijkbare 'zwaan-kleef-aanacties' geweest, maar die waren buiten de spits en in gebieden waar het minder druk is.

Noodhulp

De politiebonden hebben het politiepersoneel opgeroepen om donderdag mee te doen aan een twee uur durende sluiting van de politiebureaus. Dienstverlening voor het publiek, zoals het opnemen van aangiftes, gaat dan niet door. Voor noodhulp zijn de agenten gewoon beschikbaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!