Groen licht voor werk aan Buitenring bij Nuth

De aanleg van de buitenring Parkstad. © MGL/Rob Oostwegel
Het werk aan de Buitenring Parkstad op het terrein van een onteigende grondeigenaar mag gewoon doorgaan.
De eigenaar van het landgoed bij de A76 in Nuth probeerde via een kort geding te voorkomen dat wegenbouwers op zijn terrein aan de slag gingen, maar de rechtbank heeft dat vrijdag afgewezen. De provincie mag per direct het terrein bij kasteel Reijmersbeek betreden en doet dat ook.

Procedures
Die lap grond is het enige perceel waarop de Buitenring wordt aangelegd, waarvoor de provincie moest overgaan tot onteigening. Ook daarna bleef de grondeigenaar dwarsliggen. Niet alleen spande hij een kort geding aan, ook wraakte hij tot drie keer toe de rechter waardoor de procedure nog meer vertraging opliep.

Dreigende vertraging

De rechtbank in Maastricht heeft hem nu ongelijk gegeven. Onder het stuk grond komt een gasleiding, en dat moet gebeuren voordat straks het seizoen begint waarin er weer volop gestookt wordt. Zonder groen licht van de rechtbank had deze klus maandenlange vertraging opgelopen, en zou de Buitenring daarmee ook veel later klaar zijn.
Vrijdagmiddag is meteen begonnen met de voorbereidende werkzaamheden en het archeologisch vooronderzoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!