Carnaval in Limburg nu officieel losgebarsten

Na weken van inleidende schermutselingen is carnaval in Limburg zaterdag officieel van start gegaan met de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo.
Duizenden mensen waren weer naar de Oude Markt te komen om allerlei Limburgse carnavalsartiesten te zien optreden. Van oudgedienden als Wiel Vestjens, Beppie Kraft en Irene Lardy tot nieuwkomers als Bjorn van Berkel en Pim van Wylick.
De plek is nog altijd bekend als de Zoepkoel, maar sinds de renovatie van de Oude Markt, een paar jaar geleden, is er geen kuil meer in het plein.

Giel Beelen

De bezoekers zagen presentator Tom Doesborg voor het eerst sinds 13 jaar in een nieuw pak. Eén van de opvallendste bezoekers was 3FM-dj Giel Beelen.

Zoepkoel Expres

Honderden mensen waren weer met een speciale carnavalstrein naar Venlo gekomen, de Zoepkoel Expres. De trein vertrok zaterdagochtend al voor 7:00 uur uit Maastricht, om via Heerlen, Sittard en Roermond koers te zetten naar Venlo.
De treinservice moet het provincie-brede karakter benadrukken van de opening van carnaval in Venlo.

Probleem

Vrijdagochtend leek het er nog even op dat de Boètezitting in de problemen kwam. Er was gedoe over het podium, dat volgens toezichthouders van de gemeente niet volgens de afspraken was opgebouwd. Overleg tussen alle betrokken partijen haalde de angel bijtijds uit het conflict.

Terugkijken

Voor wie de show heeft gemist: terugkijken kan op de site van L1 of zaterdagavond vanaf middernacht op L1TV.

Sjtasiefestasie

Niet alleen Venlo was zaterdag afgeladen met carnavalsvierders. Vanaf een uur of half 1 begon ook Roermond vol te lopen. Op het Stationsplein is daar op carnavalszaterdagmiddag altijd de Sjtasiefestasie. Ook dat feest trekt duizenden mensen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!