Vuurwerkvandalen veroorzaken forse waterschade bij winkels

© Facebook
Dat vandalen de overkapping van Winkelcentrum Zuidhof in Geleen hadden vernield, was al duidelijk. Bij het openen van de winkels dinsdagochtend werd echter helder dat de schade groter is dan gedacht.
Een aantal winkels heeft ook waterschade opgelopen, doordat er gaten in het dak zijn ontstaan door het vuurwerk. De gaten zitten in de dakbekleding boven de winkels. Door die gaten is regenwater naar binnen gestroomd.

Gezellig

'We hopen dat jullie het zo gezellig hebben gehad op het dak van Sfeer & Meer tijdens de jaarwisseling', schrijft de eigenaar van een van de zaken op Facebook. 'Volgend jaar vieren wij bij jullie!' Volgens de winkel is er forse schade ontstaan door de lekkage.

'Bommen'

Volgens Inge Buys, voorzitster van de winkeliersvereniging, hebben diverse getuigen een grote groep met oud en nieuw rond het winkelcentrum zien hangen. Zij zouden zwaar vuurwerk afsteken. "Bommen", noemt Buys het vuurwerk. "Als je zoiets doet, ben je doelbewust aan het slopen". Volgens getuigen moesten de hulpdiensten meermaals in actie komen voor ongeregeldheden en brandmeldingen rondom het winkelcentrum.

Namen bekend

Er zijn beelden van de daders en volgens het winkelcentrum zijn ook hun namen bekend. Deze informatie is gedeeld met de politie.
© Etienne Zegers