Persoon opgepakt in groot internationaal drugsonderzoek

© Track '88
Een persoon is bij een inval in Weert aangehouden in verband met betrokkenheid bij een groot internationaal onderzoek naar de productie en handel van drugs.
Op 8 en 9 januari zijn er zowel in Nederland als in België tientallen invallen geweest op verzoek van de onderzoeksrechter van Belgisch Limburg.

In beslag genomen

Wat er precies in Weert is aangetroffen is niet bekend. Wel laat het Openbaar Ministerie donderdag weten dat er in totaal bij de invallen in Nederland 1,5 kilo amfetamine, een geweer met demper, hennep(stekken), computers, telefoons, documenten, 0,5 kilo springstof en contant geld in beslag is genomen.

Aanhoudingen

Vijf mensen zijn bij de invallen in Nederland opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie en het in vereniging produceren van en handelen in verdovende middelen en psychotrope stoffen.

Malta

Het OM laat weten dat de invallen en aanhoudingen te maken hebben met een onderzoek naar een 'zeer goed gestructureerde internationale criminele organisatie'. Uit het onderzoek, dat al sinds 2016 liep, is gebleken dat er verschillende malen cocaïne en cannabis met voertuigen, die uitgerust waren met daartoe speciaal vervaardigde bergplaatsen, naar Malta werden gesmokkeld.
In totaal zijn er in België en Nederland 26 invallen geweest en zijn er 19 personen aangehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!