'De dakpannen dwarrelden naar beneden toen het vliegtuig landde'

© Lou Wanten
In Geverik, naast Maastricht Aachen Airport, is zaterdag een gat in het dak van een boerderijwoning geblazen.
Volgens de bewoner van het pand is een rond 14:30 uur op Maastricht Aachen Airport landend Corendon-toestel de oorzaak.

Vierkante meter

Enkele dakpannen en het onderliggende plastic werden van het dak gerukt, met een gat van zo'n vierkante meter tot gevolg. De pannen landden vervolgens op de binnenplaats van de woning.

Derde keer

Er raakte niemand gewond. De bewoner van de boerderijwoning heeft melding gemaakt van het voorval bij de Marechaussee. Volgens de bewoner is het al de derde keer in de afgelopen jaren dat hij schade oploopt door het vliegverkeer bij de luchthaven. Een dakbedekker gaat voor een tijdelijke oplossing voor het gat zorgen

Luchthaven

Een woordvoerder van de Marechaussee, van wie een brigade inmiddels ter plaatse is geweest, bevestigt de melding en heeft de zaak doorgespeeld naar Maastricht Aachen Airport. De luchthaven zelf heeft nog niet gereageerd op het incident.
Twee weken geleden raakten de daken van drie huizen in Meerssen, aan de andere kant van het vliegveld, beschadigd door laagvliegende vrachtvliegtuigen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!