Venloos parkeerplatform stopt ermee

© Maura Laarman
Het Platform Parkeren Binnenstad heft zichzelf op.
Dat heeft de organisatie van het samenwerkingsverband per brief laten weten aan de gemeenteraad, zo meldt Omroep Venlo.

Prijs

Het Parkeerplatform won afgelopen dinsdag nog de Glasscultuurprijs vanwege zijn rol in de Venlose parkeerdiscussie, maar nu stopt de organisatie ermee. Volgens voorzitter Geert Rutten is het platform overbodig geworden nu het gemeentebestuur heeft besloten om alle Venlose gemeentelijke parkeergarages in de verkoop te doen. De Arsenaal-parkeergarage wordt bijvoorbeeld gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Lees ook: Venlo: sloop garage Arsenaal, reparatie Roermondsepoort

Problemen

Venlo worstelt al een jaar met de gemeentelijke parkeergarages. In februari vorig jaar werd parkeergarage Arsenaal gesloten omdat vanwege achterstallig onderhoud de veiligheid in de garage niet meer gegarandeerd kon worden. In september ging om dezelfde reden de garage Roermondsepoort op slot. Het sluiten van de garages heeft veel problemen meegebracht. Op drukke dagen konden bezoekers van Venlo maar moeilijk een parkeerplaats vinden.

Omzetverlies

De gemeente wil niet meer in overleg met het Parkeerplatform nadat de organisatie in een brief dreigde om de omzetverliezen door het slechte parkeerbeleid aan de gemeente toe te schrijven.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.