'Van Rey staat hier terecht, niet Liba'

© ANP
Advocate Gitte Stevens vindt het zeer opmerkelijk dat het OM valsheid in geschrifte door Liba opvoerde in de corruptiezaak rondom Jos van Rey.
"Liba staat hier niet terecht, maar Jos van Rey", zei ze dinsdagochtend tijdens het hoger beroep in het gerechtshof in Den Haag. Van Rey voegde daaraan toe dat belastingdienst nooit vragen heeft gesteld over de Liba-constructie.

Witwasserij

Het Openbaar Ministerie verwijt de Roermondse politicus dat hij 175.000 euro heeft witgewassen. Dit gebeurde via adviesbureau Liba, een bedrijf dat op naam stond van zijn zoon en dochter. Vanuit het bedrijf zouden facturen worden gestuurd naar Meeus voor werk dat door Jos van Rey was gedaan. Ook zou Van Rey privéuitgaven hebben gedaan met geld van de bankrekening van Liba.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft Van Rey op die wijze inkomstenbelasting ontdoken. Ook zou de politicus zich volgens het OM schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte.
Eerder vrijspraak
De rechtbank in Rotterdam sprak Van Rey vorig jaar vrij van witwassen. Het Openbaar Ministerie zet in hoger beroep nu weer fors op dit punt. "Dit zijn insinuaties die de zaak verkleuren", foeterde Van Rey.

Volg de tweede dag van het hoger beroep in het 1Limburg liveblog