Fanfare Puth onttroond als wereldkampioen in eerste divisie

© Jean-Pierre Geusens
Koninklijke Fanfare St.Caecilia Puth, de wereldkampioen van 2013 in de eerste divisie, heeft zondag in de Rodahal afstand gedaan van de WMC-titel.
Het orkest van dirigent Chris Derkx haalde weliswaar 89 punten, maar dat bleek door resultaten van andere orkesten te weinig. Volgende week is de nieuwe wereldkampioen definitief bekend.

De fanfare uit Puth haalde voor het verplichte werk 88,67 punten. Het keuzewerk leverde 89,33 punten op: een totaalscore van 89. Dat leidde bij de dirigent en muzikanten tot de nodige teleurstelling. Koninklijk Erkende Fanfare St.Gertrudis uit Sint Geertruid kwam tot 90 punten. Het orkest onder leiding van Jos Dobbelstein kreeg voor het verplichte onderdeel 89 punten; het keuzewerk was goed voor een score van 91. Volgende week zaterdag komt onder andere Fanfare Monte Corona Kronenberg & Evertsoord als Limburgse deelnemer nog in actie.
Fanfare Kempenbloei Achel
Veel aandacht ging uit naar Fanfare Kempenbloei uit het Belgisch-Limburgse Achel. De wereldkampioen van 2009 en 2013 in de concertdivisie fanfare haalde zaterdag een zeer hoge score van 97,7 punten. Op zaterdag 29 juli speelt Fanfare St.Caecilia Schimmert nog in diezelfde concertdivisie fanfare.

Lage punten
Een opmerkelijk lage score kreeg de Archbishop Temple School Concert Band uit het Engelse Preston. In de 3e divisie harmonie scoorde het orkest slechts 65 punten, wel goed voor een bronzen medaille.