1Lunch: A2 opnieuw geteisterd door ongelukken en flinke files

Op de A2 bij Weert belandde woensdagochtend een auto op zijn kop. © Weert de Gekste
* Ook in Utrecht wordt het Limburgs volkslied gebruikt* Verkeer A2 alweer gehinderd door loslopende dieren* Minsten vijf aanhoudingen bij inval pand Satudarah
Kievitsnesten ook in Limburg leeggeroofd
Blijkbaar is de oude Friese traditie van het rapen van kievitseieren naar onze provincie overgewaaid. Verschillende kievitsnesten in Heythuysen en Nederweert zijn namelijk leeggeplunderd. Het rapen van de eieren is in het grootste deel van Nederland sinds jaar en dag verboden. Sinds vorig jaar geldt dat voor heel het land. Benieuwd waar de plunderaars de eieren voor gebruiken? Lees hier meer.
'Plagiaat' van het Limburgs volkslied?
Het prachtige deuntje van het Limburgs volkslied blijkt niet alleen in onze provincie te worden gebruikt. De melodie van 'Waar in 't bronsgroen eikenhout' wordt namelijk al sinds de jaren 50 gebruikt als Spakenburgs volkslied. Benieuwd wie er eerder was? Lees hier meer.

Aanhoudingen en drugs na inval bij Satudarah

In twee panden in Venlo zijn gisteravond zeker vijf mensen aangehouden en zijn er softdrugs gevonden. Een van de panden is waarschijnlijk een ontmoetingsplek voor leden van motorbende Satudarah. Tijdens de inval waren er volgens de politie ongeveer dertig mensen aanwezig. Lees hier meer.
Veel vertraging door ongelukken A2
Wie vanochtend op de A2 richting Maastricht reed had flinke pech. Door twee ongelukken liep het verkeer namelijk op meerdere plekken vast. Zowel op de afrit bij Elsloo als op de snelweg tussen Nederweert en Kelpen-Oler raakte er een auto van de weg. Door beide ongelukken moesten rijstroken worden afgesloten en dit leidde tot lange files. Lees hier meer.
© Weginspecteur Christian
Schietpartij in Blerick
?Hulzen op straat, kogelgaten in een winkelpand, een zwaar beschadigde auto maar een ongedeerde Venlonaar. Die laatste werd dinsdagavond in Blerick door onbekenden beschoten vanuit een voorbijrijdende auto. De politie is druk bezig met het onderzoek. Lees hier meer.
De parkeerplaats aan de Van Bornestraat in Blerick waar dinsdagavond een Venlonaar werd beschoten. © Bing Maps/Track '88
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.