Hoge opkomst alternatieve Dodenherdenking Maastricht

© Jean-Pierre Geusens
De alternatieve Dodenherdenking bij het Limburgs Bevrijdingsmonument op het Koningsplein in Maastricht is zaterdagavond door zeker 500 mensen bijgewoond.
Daarmee is de opkomst volgens de organisatie boven verwachting hoog. De belangstelling lijkt zelfs groter dan bij de officiele herdenking in de binnenstad.

Tunnel

De herdenking werd gehouden op de plek waar tot de bouw van de A2-tunnel begon, altijd werd stilgestaan bij de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en andere slachtoffers van oorlogsgeweld. Vanwege de werkzaamheden werd de officiele provinciale herdenking verplaatst naar het Herdenkingsplein in het centrum van de stad, om na de werkzaamheden weer terug te keren naar de oostkant van de Maas.

Reuring

Na voortgeschreden inzicht besloot het 4 Mei Comité in Maastricht om het moment van bezinning toch in de binnenstad te houden. Dat leidde na politieke reuring in de provinciehoofdstad uiteindelijk tot twee aparte herdenkingen. Een officiële in de binnenstad en een alternatieve door bewoners van Maastricht-Oost georganiseerde herdenking bij het Bevrijdingsmonument.

Provinciale Dodenherdenking niet terug naar Koningsplein Maastricht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!