Oud-burgemeester Voerendaal herkent beeld Houben niet

© ANP Foto
Ed Sprokkel, de voorganger van burgemeester Wil Houben van Voerendaal, herkent zich niet in het beeld dat Houben schetst over de bestuurscultuur.
Houben liet in het NRC Handelsblad weten dat er 25 jaar 'weggekeken, gedoogd en aangemodderd' is.

'Beleving meneer Houben'

Sprokkel vindt dat beeld 'pertinent niet waar'. Hij was van 2008 tot 2014 burgemeester in Voerendaal. "Dat er niks is gebeurd, is de beleving van meneer Houben. Er is van alles gebeurd, maar dat heeft niet altijd de publiciteit gehaald", vertelt Sprokkel.

Acties

De gemeente Voerendaal en andere opsporingsinstanties traden in 2017 drie keer hard op. Op het terrein van een autohandel werd een xtc-lab aangetroffen. Op twee woonwagenkampjes vond men onder andere drugs, hennepplantages, wapens en veel cash geld. De gemeente nam harde maatregelen, zoals de sluiting van chalets. Na een van die acties werd in juni vorig jaar de auto van een wethouder in brand gestoken.
© Whatsapp 1Limburg

Hard

Volgens Sprokkel trad de gemeente in zijn tijd ook al hard op. "Wij hebben er alles aan gedaan dat de bewuste personen zich aan regels en wetgeving hielden. Er zijn ook al eerder invallen gedaan. Daar zijn spullen gevonden die niet mogen en er zijn personen strafrechtelijk vervolgd", aldus Sprokkel.
De huidige burgemeester van Eijsden-Margraten, Dieudonné Akkermans, wil niet reageren op de kritiek van Houben. Akkermans bestuurde Voerendaal van 2005 tot 2008.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!