Van der Steur naar Maastricht vanwege motorbendes

© ANP/ Martijn Beekman
Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur gaat zich maandag in Maastricht op de hoogte laten stellen over de problemen met de motorbendes in Limburg.
Dat heeft zijn woordvoerster zaterdag laten weten. Van der Steur spreekt maandagmiddag met onder anderen burgemeester Onno Hoes.

Geen extra politie

De bewindsman wil onder meer ook weten wat de lokale autoriteiten willen. Vrijdag zei hij dat op dit moment geen verdere extra politie-inzet komt om motorbendes in Limburg te bestrijden. De burgemeester van Maastricht riep vrijdag op tot meer hulp van Den Haag.
Volgens de minister vormen motorbendes 'een groot probleem' die 'keihard' worden aangepakt. Daarmee wordt volgens hem net zo lang doorgegaan als het nodig is.

Zelf komen kijken

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch riep de minister zaterdag al op om zelf te komen kijken. "Ga naar het plaats delict en zoek contact met bestuurders in de buurlanden Belgie en Duitsland", was zijn oproep.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!