Protest tegen opslag van mergel in groeve ’t Rooth

Groeve 't Rooth bij Margraten. © Johannes Timmermans
De Stichting Verontruste Plateaubewoners (SVP) roept het provinciebestuur op af te zien van de voorgenomen opslag van mergel in groeve ’t Rooth bij Margraten.
Zij vinden dit plan in strijd met de eerdere afspraak dat er een definitief einde komt aan de mergelactiviteiten in de groeve op 10 mei 2017.
Deal
De bewoners reageren daarmee op de deal die de provincie eind vorig jaar sloot met Sibelco, de eigenaar van de groeve. De overeenkomst omvat onder meer de opslag van mergel in het oude gedeelte van de groeve. De Verontruste Plateaubewoners zijn daartegen. Zij vinden de opslag in tegenspraak met eerder afspraken.

Touwtrekkerij
De bewoners herinneren eraan dat ze na tientallen jaren van overlast en juridische touwtrekkerij in 2010 eindelijk duidelijkheid van de provincie kregen over het definitieve einde van de werkzaamheden in 2017. Volgens hen houdt dat in dat alle industriële activiteiten stoppen en dat daarna niet alsnog mergeltransporten plaatsvinden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!