Rechtbank dwarsboomt bomenkap Sittard

De geplande kap van 104 bomen aan de Anemoonstraat in de Sittardse wijk Sanderbout mag niet doorgaan. Dat bepaalde voorzieningenrechter in Roermond woensdag.
De gemeente Sittard-Geleen wil deze bomen kappen omdat op die locatie huurwoningen gebouwd moeten worden. Een omwonende had bezwaar gemaakt.

Vergunning verleend

Voor de voorzieningenrechter bleek dat de gemeente te gemakkelijk een vergunning aan zichzelf had verleend. De rechter stelde vast dat er geen onderzoek is gedaan of de kap van de 104 bomen onder de Flora- en faunawet valt. Er werd wel een globaal onderzoek verricht, waaruit blijkt dat vleermuizen de bomen gebruiken bij hun vliegroute.

Aanvullend onderzoek

De deskundige van de gemeente Sittard-Geleen gaf tijdens de zitting op 18 maart aan dat uit aanvullend onderzoek inderdaad zou kunnen blijken dat ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig is.

Reactie gemeente

De gemeente Sittard-Geleen kon woensdag nog geen reactie geven op de uitspraak, omdat zij deze beter wil bestuderen. Ook kon de gemeente niets zeggen over de gevolgen van de uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!