Acht maanden geëist voor mishandeling cafébaas Maastricht

© Thinkstock
Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan twee voorwaardelijk, tegen de 28-jarige Peter R. uit Maastricht.
Hij wordt ervan verdacht dat hij in januari vorig jaar met een boksbeugel zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht aan een van de uitbaters van café De Gilde aan de Gildeweg.

Ruzie

De verdachte had die bewuste avond, achter in het café, ruzie gekregen met een stamgast. Hij zou de andere bezoeker hebben toegeschreeuwd "dat hij het kamp erbij zou halen" en dat hij hem "kapot zou maken".

Boksbeugel

Nadat R. twee keer was gevraagd het café te verlaten en daar geen gehoor aan gaf, pakte de uitbater hem bij de armen en loodste hem naar buiten. Vóór de deur zou R. een boksbeugel uit zijn jas hebben gehaald en de kroegbaas daarmee twee keer hard in het gezicht hebben geslagen.

Operatie

De kroegbaas werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een zes uur durende operatie moest ondergaan. Hij had onder meer een verbrijzelde oogkas. Tot op de dag van vandaag is een deel van zijn gelaat gevoelloos.

Ontkennen

Peter R. werd pas in de zomer opgepakt, omdat hij Maastricht had verlaten en bij zijn moeder in Margraten verbleef. R. ontkent dat hij die avond in café De Gilde is geweest. Hij verklaart tevens niet in het bezit te zijn van een boksbeugel.

Geen herinnering

Het bewijs tegen hem is ook summier, zo bleek vrijdag voor de rechtbank in Maastricht: de kroegbaas zelf kan zich als gevolg van de klappen niets meer herinneren van de confrontatie en slechts één getuige heeft verklaard dat ze hem de kroegbaas heeft zien mishandelen. Andere getuigen willen geen verklaring afleggen.

Vrijspraak

Volgens zijn advocaat is er daardoor onvoldoende wettig bewijs dat het daadwerkelijk R. is geweest is die de klappen heeft uitgedeeld. Hij eist vrijspraak. De uitspraak over twee weken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!