Overzicht: woonlasten Beesel blijven laagste van Limburg

© Thinkstock
Inwoners van de gemeente Beesel betalen de laagste woonlasten van de provincie Limburg.
Een meerpersoonshuishouden is in die gemeente dit jaar 574 euro kwijt voor het gebruik van het riool, de onroerendezaakbelasting en het ophalen van huisvuil.

Laagste woonlasten

Beesel had vorig jaar ook al de laagste woonlasten van de provincie. In 2015 betalen inwoners een kleine 0,9 procent meer, dat is een verhoging van ongeveer zes euro.

Duurste gemeenten

De duurste gemeente in Limburg blijft Eijsden-Margraten. Hier betalen meerpersoonshuishoudens 857 euro aan woonlasten, dit is een stijging van 4,1 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarna volgt Onderbanken met een bedrag van 826 euro. Meerssen neemt plaats drie in met een bedrag van 821 euro.
De duurste gemeente van het land is Blaricum met een bedrag van 1.198 euro.

Lagere lasten

In drie gemeenten dalen de woonlasten dit jaar in vergelijking met vorig jaar. Inwoners van Venray, Gennep en Gulpen-Wittem betalen in 2015 een paar euro minder aan woonlasten. In de gemeente Bergen blijven de prijzen gelijk.
In alle andere gemeenten stijgen de kosten voor meerpersoonshuishoudens. De grootste stijger is Voerendaal. Hier stijgen de woonlasten met meer dan 10 procent.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!