'Europese subsidie voor Limburgse cultuur niet haalbaar'

© Hans Gerritsen
Het heeft geen zin om te proberen om Europese subsidies voor Limburgse kunst en cultuur te verwerven omdat de kans op succes erg klein is.
Dat zegt gedeputeerde Ger Koopmans.

Hij reageert op de suggestie van GroenLinks-statenlid Andy Rossel om te bekijken wat vanuit Europa aan financiële steun kan worden aangetrokken voor de culturele sector. "Want het provinciebestuur is een kei in het binnenhalen van allerlei Europese subsidies", aldus Rossel.

Staatslot

Volgens gedeputeerde Koopmans is vorig jaar met medewerkers van de Europese Commissie bekeken wat de mogelijkheden zijn voor cultuursubsidies. "Ik wil niet beweren dat het kopen van een staatslot kansrijker is. Dat is overdreven. Maar je moet heel veel werk verzetten en dan is de kans nog steeds klein dat je subsidie krijgt", zo stelt de gedeputeerde.
Hij wijst er ook op dat het potje voor Europese cultuursubsidies 'een kleine winkel' is waar dus niet veel te halen valt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!