Innovatoren helemaal vol na komst printerfabrikant Xerox

© Flickr/ Ger en Audrey
De Innovatoren op het voormalige Floriadeterrein in Venlo zit helemaal vol, nu printerfabrikant Xerox zich daar ook gedeeltelijk gaat vestigen.
VVD-gedeputeerde Twan Beurskens maakte dat bekend in een Statencommissie. Volgens de gedeputeerde gaat het allemaal om hoogwaardige bedrijven.

Blikvanger

Ongeveer 250 personeelsleden van Xerox verhuizen deze zomer van Venray naar de beeldbepalende toren langs de A73. De Innovatoren was in 2012 de blikvanger van de Floriade.

Villa Flora

Ook met Villa Flora, het andere gebouw op het Floriadeterrein, gaat het inmiddels goed. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat Villa Flora zo'n groot succes zou worden", zo zei Beurskens. In Villa Flora zitten onder meer laboratoria van bedrijven en onderwijsinstellingen op het gebied van voeding en gezondheid.

Alles bezet

In de hal van het immense gebouw zijn inmiddels ook 32 kantoorunits geplaatst van 24 vierkante meter elk. Die zijn inmiddels allemaal bezet. De verwachting is dat er nog meer bij komen omdat er veel vraag naar ruimte is.

Campus

Innovatoren en Villa Flora vallen beiden onder de Campus Vastgoed BV, net als alle grond en andere gebouwen van de Greenport Campus. De provincie heeft 76 proecent van de aandelen in handen, de gemeente Venlo procent.
Jarenlang waren Innovatoren en Villa Flora zorgenkindjes maar het tij is nu duidelijk gekeerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!