1Lunch: Van OLS-president naar minister?

© Tanya Bannister (Facebook)
* Bejaard echtpaar aangehouden voor miljoenenfraude* Limburgse Kamerleden blij met regeerakkoord* Wethouders zonder integriteitsonderzoek geïnstalleerd
© iStock
Bejaard echtpaar aangehouden voor miljoenenfraude
In Gennep zijn een 81-jarige man en zijn 61-jarige echtgenote aangehouden op verdenking van belastingfraude, witwassen, valsheid in geschrift en illegaal bankieren. Er is voor tientallen miljoenen euro's beslag gelegd op bezittingen. Lees hier meer.
© Istock
Wethouders zonder integriteitsonderzoek geïnstalleerd
Na de installatie van de twee nieuwe wethouders, beschikt het college van Brunssum weer over drie wethouders. Jo Palmen en Math Houben zijn gisteravond geïnstalleerd nog voordat hun integriteit is gecheckt. Lees hier meer.
´Ger Koopmans mogelijk minister of staatssecretaris´
De naam van Ger Koopmans als mogelijk minister of staatssecretaris zingt rond in Den Haag. Dat zegt politiek redacteur Fons Lambie van RTL, een dag na de presentatie van het regeerakkoord. In het nieuwe kabinet Rutte III zouden 16 ministersposten komen in plaats van de huidige 13. Ger Koopmans zou dus zomaar van baan kunnen wisselen: nu OLS-president, straks minister. Lees hier meer.
Schoten gelost vanaf balkon in Weert
De bewoner van een appartement in Weert is aangehouden nadat er vanaf zijn balkon zou zijn geschoten. Gisteravond werden er harde knallen gehoord in de Thornstraat. Agenten die op onderzoek gingen kwamen tot de conclusie dat er waarschijnlijk iemand had geschoten vanaf een balkon. Lees hier meer.
Eindelijk opknapbeurt voor De Koel
Al jarenlang zit VVV-Venlo in haar maag met een verouderd voetbalstadion. De Koel is misschien wel sfeervol, echt modern is de grote zitkuil met in het midden een voetbalveld niet meer. De plannen voor een nieuw stadion zijn al lang gesneuveld, nu zijn er dan eindelijk handtekeningen gezet voor een grote opknapbeurt van het stadion aan de Kaldenkerkerweg. Lees hier meer