Raadsleden Leudal verlaten fractie Ronduit Open

De raadsleden Rob Flinsenberg en Andre Kierkels hebben besloten om niet langer meer voor de fractie Ronduit Open in de gemeenteraad van Leudal te willen zitten.
Ook commissielid Jan Engelen zal niet langer meer voor Ronduit Open actief zijn. De gemeente heeft daarover vandaag de gemeenteraad over geïnformeerd.

Inzicht

Een verschil van inzicht binnen de fractie over hoe politiek wordt bedreven is voor Flinsenberg en Kierkels aanleiding om zich af te splitsen van Ronduit Open en verder te gaan als de fractie Leudal Sociaal. Vooral de manier waarop sommige fractieleden zich hebben geuit richting college van burgemeester en wethouders, andere fracties en het ambtenarenapparaat stuit hen tegen de borst.

Coalitieakkoord

Met het vertrek van de twee raadsleden heeft coalitiepartij Ronduit Open van de zeven zetels die ze hadden er nog vijf over. Samen met de fractie Samen Verder telt de coalitie nu nog veertien zetels, de oppositie elf. Flinsenberg en Kierkels hebben wel aangegeven in grote lijnen nog altijd de standpunten van Ronduit Open zoals die in het partijprogramma en het coalitieakkoord staan, te ondersteunen.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!