'Jodiumpillen lang niet overal bezorgd'

© Istock
Een onbekend aantal kinderen in Noord- en Midden-Limburg hebben nooit de jodiumpillen gekregen die eind vorig jaar werden verspreid, als voorzorgsmaatregel bij een mogelijke kernramp.
De Limburger meldt dat de bezorging van de tabletten in delen van Beesel, Leudal, Maasgouw en Peel en Maas mis is gegaan. Hoeveel kinderen geen jodiumpillen hebben weet de krant niet exact, maar het gaat om tientallen 'en mogelijk honderden' kinderen.

Extra doosjes

Na klachten van de Veiligheidsregio Limburg-Noord kreeg die regio 150 extra doosjes met jodiumpillen, al zijn dat er volgens De Limburger niet genoeg. Veiligheidsregio Limburg-Zuid kreeg 50 doosjes erbij.

Tihange

De tabletten werden na lang soebatten uitgereikt om bij een incident met kerncentrales de kans te verkleinen dat mensen schildklierkanker krijgen. Binnen een straal van 100 kilometer van de centrale van Tihange kreeg iedereen onder de 18 jaar een doosje jodiumpillen. In Limburg zijn dat alle gemeenten ten zuiden van Venlo en Horst aan de Maas.
© Maptools/1Limburg
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!