Limburgse veteraan ceremoniemeester op Veteranendag

Veteraan Martijn Smits uit Weert is op zaterdag 24 juni ceremoniemeester van het openingsprogramma in de Ridderzaal tijdens de Nederlandse Veteranendag in Den Haag.
De 37-jarige Limburgse veteraan zal zijn belangrijke rol tijdens de Nederlandse Veteranendag vervullen in het bijzijn van de Koning, minister-president en de minister van Defensie. "Ik vind het een hele eer."

Vuurgevecht

In 2008 kreeg Smits een dapperheidsonderscheiding voor zijn moedige optreden in een vuurgevecht in Uruzgan. Toen het kamp van zijn taskforce werd aangevallen, twijfelde hij geen moment. Martijn rende, dwars door vijandig vuur, naar de andere kant van het kamp om een computer te halen, zodat hij gericht op de vijand kon schieten.

Automatische piloot

"Later realiseerde ik me dat dit ook heel anders had kunnen aflopen. Maar, in zo’n situatie beweeg je op de automatische piloot. Als je moet nadenken, ben je te langzaam en dan verlies je", aldus Smits.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!