Roel Geeraedts stopt als correspondent Midden-Oosten

Roel Geeraedts. © De Limburger
Roel Geeraedts uit Venlo stopt met zijn werk als correspondent voor RTL Nieuws in het Midden-Oosten. Hij keert terug naar Nederland.
Dat laat de journalist op Twitter weten.

Midden-Oosten

Geeraedts begon in augustus 2010, na de dood van Conny Mus, als correspondent in het Midden-Oosten. Aan zijn periode van vijf jaar komt nu een eind.

Heftig

Het eerste jaar van zijn periode als Midden-Oosten-verslaggever was direct heftig. Vlak na zijn komst in januari 2011 braken de revoluties uit in de Arabische wereld. "Mijn allereerste klus was meteen wereldnieuws. Ik zat eerste rang om verslag te doen. Dat was moeilijk, maar ook heel bijzonder", vertelde Geeraedts een jaar later (2012) in de Limburger.

Opvolger

Roel Geeraedts wordt opgevolgd door Olaf Koens. De 29-jarige Koens werkt sinds 2011 als freelance correspondent voor RTL Nieuws in Moskou.

MH17

Koens kreeg vooral bekendheid door zijn verslaggeving over het neerhalen van de MH17 in Oekraïne afgelopen zomer. Ook maakte hij verhalen over de herverkiezing van Poetin en de annexatie van de Krim. Eerder dit jaar werd hij verkozen tot Journalist van het Jaar 2014.
Koens gaat zich net als Roel Geeraedts vestigen in Tel Aviv, maar zal verslag doen in de hele regio.

Moeilijke regio

"Na tropenjaren in Rusland is het tijd voor verandering", zegt Koens. "Een andere standplaats, een andere taal, een andere dynamiek. Het correspondentschap in het Midden-Oosten is één van de zwaarste posten in de journalistiek. Het wordt rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!