Noodnummer voor vragen na ontploffing Heerlen

© Judith van Kessel
De gemeente Heerlen en de veiligheidsregio Limburg-Zuid hebben een telefoonnummer ingesteld voor mensen die vragen hebben na de explosie in een flat aan de Van Weerden Poelmanstraat.
Dat nummer is 0251-260960.

Glaszetters
Overal in de omgeving van de verwoeste flat zijn inmiddels glaszetters aan het werk, die de talloze gesprongen ruiten komen vervangen.
© Judith van Kessel

Gewonden

Drie mensen raakten gewond door de ontploffing. Een stratenmaker moest met ernstig letsel naar het ziekenhuis, de twee anderen werden bij een huisartsenpraktijk in de buurt behandeld. De schade die ontstond door de klap is groot.Een deel van de bovenverdieping van het gebouw is weggevaagd. Overal in de buurt sneuvelden ruiten en werden dakpannen weggeblazen. Verschillende auto's zijn door het rondvliegend puin beschadigd.

Buurt ontruimd

Tientallen omwonenden zijn geëvacueerd. Zij mogen pas terug naar huis als bouwkundig onderzoek heeft uitgewezen dat er geen instortingsgevaar is. Waar nodig zorgt woningcorporatie Wonen Zuid voor vervangende woonruimte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!