'Chalets Voerendaal moeten binnen enkele weken weg zijn'

© L1
De chalets op het kamp in Voerendaal moeten binnen enkele weken alsnog weg worden gehaald.
Dat zegt burgemeester Wil Houben in gesprek met L1.

Tijd gekocht

"De broers hebben een beetje tijd gekocht door ze van het terrein te halen. Maar uiteindelijk moeten ze ook van het naastgelegen terrein worden weggehaald," zo zegt Houben. "Ze zijn er waarschijnlijk achter gekomen dat de chalets gedemonteerd moeten worden voor vervoer over de weg."

20 meter

De broers haalden donderdag, een dag voor het verstrijken van het ultimatum voor ontruiming, hun chalets weg van het terrein aan de Lindelaufer Gewande. Ze werden 20 meter verplaatst naar het naastgelegen bedrijventerrein, dat eigendom is van de broers. Dat terrein wordt vandaag voor een half jaar hermetisch afgesloten door de gemeente, vanwege de overtreding van de opiumwet.

Camera's

"Er komen mobiele camera's te hangen op het terrein, om te voorkomen dat de bewoners alsnog in hun chalet kunnen," zo zegt burgemeester Houben.

30.000 euro

Vrijdag werden de overgebleven bijgebouwen op het terrein verwijderd. De kosten die hiervoor zijn gemaakt worden geschat op 30.000 duizend. Daarbij is de inzet van mensen niet meegerekend, zegt de burgemeester van Voerendaal.
De gemeente ging over tot de ontruiming omdat de bewoners ruim vier jaar lang hun huur niet hadden betaald.