Alarm maakt buurtbewoners gek: politie grijpt in

© Istock
De politie heeft op paasmaandag moeten ingrijpen in het centrum van Roermond, waar een alarm buurtbewoners al uren in zijn greep hield.
Naar verluidt kon de politie de eigenaar van de winkel in de Graaf Gerardstraat niet bereiken, waarop het overging op het uitboren van het slot.

Tientallen klachten
Het alarm ging zondagavond voor het eerst af en is sindsdien blijven loeien. Toen bleek dat niemand het apparaat kwam uitschakelen, druppelde de ene na de andere klacht binnen bij de politie. Agenten ter plaatse hadden het over 'tientallen klachten', niet in de laatste plaats vanwege het feit dat het alarm de nachtrust van centrumbewoners grof verstoorde.

Slot uitgeboord
Doordat de eigenaar zich niet meldde, boorden agenten het slot van de winkel eruit. Eenmaal binnen zetten ze het alarm uit. Vervolgens werd er een nieuw slot in de voordeur gezet. De eigenaar mag de sleutels van dat slot op het bureau komen halen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!