Nieuwe details rondom moordzaak Marleen Rütten

© iStock
Wijkagent Ton Meijs onthulde vrijdag voor de rechtbank in Maastricht nieuwe details rondom de moord op Marleen Rütten (62) uit Kerkrade.
Op 8 november 2015 werd hij door Rüttens collega's gealarmeerd. Hij ging naar haar appartement en kon via de openstaande balkondeur zo naar binnen. Dat meldt De Limburger.

Levenloos

Toen Meijs aankwam bij het appartement aan de Ursulinenhof, zag hij dat de lamellen en voordeur dicht waren, maar de voordeur was niet vergrendeld. Toen hij buiten de deur controleerde, ging deze gewoon open. Eenmaal binnen zag hij dat de tv nog aanstond en lag er wat troep op de bank en vloer. Hij liep richting de keuken en trof de 62-jarige vrouw levenloos aan bij het aanrecht.

Nekklem

Hoofdverdachte vanaf het eerste moment is haar voormalige echtgenoot Guus J. De twee lagen in een scheiding. Als de scheiding rond was, zou J. zijn huis niet meer kunnen behouden. Volgens het Openbaar Ministerie heeft J. Marleen Rütten op 7 november om het leven gebracht met een nekklem. Zijn DNA zat op haar kleding en onder haar nagels. Ook zou hij op internet naar termen als 'nekklem', 'overlijden tijdens scheiding' en 'dodelijke wurggreep' hebben gezocht.
Naast de getuigenissen, kwam vrijdag naar voren dat J. op de avond van de moord tussen 19:00 uur en 20:00 uur nog bij zijn voormalige partner langs is geweest. Hij ontkent ook maar iets te maken te hebben met de dood van zijn ex-partner.
Komende week gaat de rechter meer getuigen horen in deze zaak.