'Lau Geeraets pleegde zelfmoord met pillen'

Lau Geeraets in de rechtbank. © L1
Lau Geeraets pleegde zelfmoord met een overdosis pillen. Dat meldt de NOS op basis van bronnen.
Hij zou de pillen al enige tijd in zijn cel bewaard hebben in een medisch apparaat dat hij had wegens apneu. Het apparaat stond in zijn cel. De bronnen zeggen dat er in de cel van Geeraets ook een afscheidsbrief is gevonden.

Afscheidsbrief

Ook zijn advocaat Marcel Heuvelmans verwacht dat Geeraets een afscheidsbrief heeft achtergelaten in zijn cel. Dat zei hij in het L1-programma AvondGasten. "Lau kennende denk ik dat er wel iets is achtergelaten door hem", aldus Heuvelmans.

Dagboek

Volgens de advocaat heeft Geeraets tijdens zijn verblijf in de EBI in Vught ook een dagboek bijgehouden. Het dagboek zou al zeker zo'n 800 pagina's beslaan. Hierin beschrijft hij hoe hij zijn verblijf in de zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland heeft ervaren.

Familie op bezoek

De familie van Lau Geeraets was vrijdagmiddag in de gevangenis in Vught om op de hoogte gebracht te worden van zijn dood en de omstandigheden.
Geeraets pleegde zelfmoord in zijn cel nadat hij donderdag tot levenslang werd veroordeeld vanwege de moord op twee Marokkanen uit Venray.
Lees hier meer over de Venrayse moordzaak en de zelfmoord van Lau Geeraets.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!