2.620 deelnemers aan Kennedymars

Deelnemers van de Kennedymars lopen door de straten van Thorn. © Jeroen Kuit
2.620 wandelaars zijn zaterdagmorgen om stipt 5.00 uur vanaf de Markt in Sittard vertrokken om tachtig kilometer af te leggen.
Wethouder Ruud Guyt van de gemeente Sittard-Geleen gaf het startschot voor deze 52e Kennedymars. Om 10.00 uur starten naar verwachting nog een 1.600 lopers om de Swentiboldmars (40 kilometer) te volbrengen en om 12.00 uur vertrekken zo’n 2.000 deelnemers aan de Mini-mars (10 kilometer).
Markt
Het is voor het eerst in 15 jaar dat de Kennedymars weer start en finisht op de Markt in Sittard. De gebeurtenissen daar zijn live te volgen via een webcam. Voorgaande jaren was het start- en eindpunt de Stadssporthal. Volgens voorzitter Han Wolffs van de stichting Kennedymars is gekozen voor de Markt voor de sfeer: "Het is hartstikke gezellig natuurlijk om op het bruisende horecahart van de stad binnen te komen. We willen een groot feest na afloop."

Tent
Deze keuze heeft de organisatie wel extra inspanningen gekost. In de sporthal waren alle faciliteiten voor de lopers onder één dak, nu is op de Markt een grote tent geplaatst en zijn er locaties rond het plein gezocht voor bijvoorbeeld verzorgpunten en de opslag van bagage.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!