COA wil opvang minderjarige asielzoekers in Weert

Asielzoekers bij de opvang in Weert. © John Peters (MGL)
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil vijftig tot tachtig alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s) op gaan vangen in het Weerter asielzoekerscentrum.
COA onderzoekt momenteel of een zogenaamde proces opvanglocatie voor amv’s van vijftien tot en met zeventien jaar ingericht kan worden in het bestaande asielzoekerscentrum.

15 tot 17 jaar

De minderjarige vreemdelingen, die bij aankomst in Nederland niet worden begeleid door ouders of voogd, verblijven dan maximaal zeven tot tien weken op het azc in Weert. Het zijn jongens en meisjes die gevlucht zijn uit hun land en alleen, onder begeleiding van volwassenen en/of met jongere broertjes, zusjes, neefjes of nichtjes in Nederland aankomen en hier asiel aanvragen.

Begeleiding

Gaan ze naar een asielzoekerscentrum, dan worden de amv’s daar vierentwintig uur per dag begeleid door professionele agogen. Kinderen jonger dan vijftien jaar gaan naar een opvanggezin.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!