Vijftig taxichauffeurs krijgen ontheffing bij Pinkpop

© iStock
Om gedoe tussen taxichauffeurs tijdens Pinkpop te voorkomen heeft de gemeente Landgraaf vijftig taxi's een ontheffing gegeven om op taxiplaatsen bij het terrein te staan.
De taxi's zijn herkenbaar aan de ontheffing op hun ruit en staan tijdens Pinkpop op de Einsteinstraat. Ook wordt tijdens het evenement gecontroleerd of taxichauffeurs zich aan de regels houden.

Amper verdienen

Vorig jaar was er tijdens Pinkpop een actie van lokale taxichauffeurs tegen taxi's van buiten, omdat ze het maar niets vonden dat die bij het evenement 'hun' plekken innamen. Daardoor viel er voor taxibedrijven uit de regio nog amper iets te verdienen, vonden de chauffeurs.
© L1/1Limburg

Chauffeurs uit de Randstad

De ontheffing voor Pinkpop 2018 was voor iedereen beschikbaar, maar het zijn vooral plaatselijke bedrijven die er een hebben aangevraagd. Ook enkele bedrijven uit de Randstad hebben volgens de gemeente Landgraaf zo'n ontheffing gekregen.

Geen sportkleding

De taxi's die een ontheffing hebben gekregen zijn betrouwbaar en voldoen aan de wettelijke eisen. Ook heeft de gemeente een aantal aanvullende eisen gesteld. Zo moeten ze achteraan in de rij van taxi's aansluiten, geen klanten ronselen en zeker geen sportkleding dragen.
De gemeente heeft in overleg met de plaatselijke taxibedrijven dit besluit genomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!