Hittegolf: temperatuurrecord niet verbroken

© iStock
In deze periode van hitterecords is één record vrijdag niet gehaald: dat van de hoogste temperatuur ooit in ons land gemeten, 38,6 graden.
Dit is gemeten op 23 augustus 1944 in Warnsveld. Het warmst was het vrijdagmiddag onder andere in Arcen. Daar werd vrijdag een temperatuur van 38,1 graden gemeten.

Maastricht

Dit is volgens Meteo Limburg wel een datumrecord voor 27 juli. Het Limburgs hitterecord blijft 38,4 graden door het KNMI in Maastricht gemeten op 27 juni 1947.

1901

Met een maximum in De Bilt van 35,4 graden was het officieel de warmste 27 juli sinds het begin van de metingen in 1901. Het vorige record voor deze dag, 32,3 graden, stamde uit 1933. Op alle weerstations in Nederland werden maxima van 30 graden of hoger gemeten. Dit is volgens deskundigen uitzonderlijk.

Tropennacht

De nacht wordt weer een warme tropennacht met temperaturen die ruim boven 20 graden blijven. Het is geruime tijd vrij helder en geleidelijk komt er bewolking. Het blijft nog droog. Zaterdag is het bewolkt. Er trekt vanaf de vroege ochtend een aantal buien, met kans op onweer, over de provincie en er zijn langere perioden met regen.
Kijk voor meer weer en de weersverwachting van MeteoLimburg op1Limburg.nl/weer
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!