Limburgse schone op sexy Boerinnen Kalender 2018

© Boerinnenkalender
De 19-jarige Julia Kurvers uit Berkelaar schittert op de bekende Boerinnen Kalender van 2018.
"Ik wil laten zien dat ik trots ben op de agrarische sector", vertelt de trotse boerin tegen 1Limburg.

'Echt iets voor jou'

Elk jaar zitten vele mannen te wachten tot ze hem weer kunnen bestellen; de spraakmakende Boerinnen Kalender. Daarop schitteren sexy geklede boerenvrouwen die de agrarische sector een warm hart toedragen. Voor de editie van 2018 verschijnt de Berkelaarse boerendochter Julia Kurvers op de kalender. "Iemand tipte mij en zei 'dat is echt iets voor jou'."

Honderden aanmeldingen

Een jaar geleden meldde de 19-jarige zich aan voor de kalender. "Ik dacht 'ach leuk, ik zie wel hoe het loopt." Ineens hoorde zij dat ze uit honderden aanmeldingen uit het hele land tot de selectie van de laatste 30 behoorde en later bij de laatste 13 die op de kalender verschijnen. In augustus ging zij naar een veehouderij in Lunteren voor de fotoshoot.

Boerendochter

Julia is een echte boerendochter. Haar ouders hebben een varkensbedrijf in Berkelaar waar zij zo nu en dan bijspringt als het nodig is. Met haar verschijning op de kalender wil ze het boerenleven in een positief daglicht zetten. "Super leuk dat ik op de kalender sta, maar ik wil vooral laten zien hoe trots ik op de agrarische sector en de hardwerkende boeren ben."
© Julia Kurvers

Verpleegkunde

Het bedrijf overnemen, dat ziet het kalendermodel nog niet snel gebeuren. "Ik zit momenteel in het laatste jaar van de studie verpleegkunde en loop stage in het ziekenhuis in Roermond. Daarnaast doe ik ook nog modellenwerk. Mocht het echt zo ver komen, dan zou ik er zeker over nadenken. De fotoshoot voor de kalender was voor mij wel de perfecte kans om alles met elkaar te combineren."
Hoe de foto's zijn geworden en welke maand Julia de mannen toelacht, is nog niet bekend. Vrijdagavond is de releaseparty van de kalender.
Meer weten over het Limburgse model? Donderdagavond schuift Julia aan bij Avondgasten op L1.