DSM stoot onderdelen af

Het hoofdkantoor van DSM in Heerlen © Wikipedia
DSM brengt zijn onderdelen Polymer Intermediates Caprolactam Acrylonitrile en Composite Resins onder in een samenwerkingsverband met investeringsmaatschappij CVC Capital Partners.
Dat maakte DSM maandagmorgen bekend. De transactie levert de onderneming netto tussen de 300 en 350 miljoen euro in contanten op.

35 procent

CVC krijgt een belang van 65 procent in de nieuwe onderneming. De overige 35 procent blijft in handen van DSM. De verkoop resulteert in een boekverlies van 130 miljoen euro, dat verantwoord zal worden in de resultaten over het eerste kwartaal. DSM verwacht de transactie in het derde kwartaal af te ronden.

2,1 miljard

De af te stoten onderdelen waren afgelopen jaar goed voor een omzet van 2,1 miljard euro. Het resultaat voor rente, belastingen en afschrijvingen (ebitda) bedroeg 106 miljoen euro.

Strategie

De verkoop past in de strategie van DSM om zich toe te leggen op de productie van toevoegingen voor de voedingsmiddelenindustrie, zoals vitamines, en van materialen en coatings voor onder meer de automobielindustrie.