Kerkrade onthult 11 meter hoog beeld

© Bing Maps/WhatsApp 1Limburg
De gemeente Kerkrade presenteert donderdagavond het kunstwerk Viva la Vida bij de Rodahal.
Het kunstwerk is in opdracht van de gemeente gemaakt door Juan Ripollés. Het is speciaal ontworpen voor het nieuwe centrumplan, waar de gemeente de laatste hand aan legt.

Ontwikkeling

Het kunstwerk is meer dan 11 meter hoog en laat volgens burgemeester Som de ontwikkeling zien die de stad doormaakt. "We hebben D'r Joep op de Markt die staat voor ons verleden, dit kunstwerk van Juan Ripollés laat de kleurrijke toekomst zien," zegt Som. "Daarnaast is het WMC er natuurlijk in verwerkt, onmisbaar voor Kerkrade."

Meningen

De meningen over het beeld waren verdeeld, maar volgens de burgemeester zijn de meningen aan het bijdraaien. "Eerst was driekwart van de reacties negatief of op z'n minst niet enthousiast, maar ik merk dat steeds meer mensen achter het kunstwerk staan," aldus de burgemeester.

Replica's

Ripollés heeft ook honderd kleine replica’s gemaakt, die voor 3000 euro per stuk worden verkocht. Met een deel van de opbrengst moet het grote beeld worden bekostigd. Volgens burgemeester Som zijn er 67 verkocht en nog eens 10 gereserveerd.