1Lunch: Opletten voor bejaarde dames

© iStock
* Donders nu al klaar met Roermond?* Limburgse hotels hekelen Airbnb?* Auto gaat in vlammen op
Concurrentie van Airbnb
Bijna een kwart van de hotels in Limburg geeft aan last te hebben van concurrentie met Airbnb. Vooral in Maastricht ervaren veel hoteleigenaren (36 procent) de concurrentie met particuliere woningverhuur aan toeristen. Onze provinciehoofdstad scoort daarmee iets hoger dan de steden in de Randstad. Lees hier meer.
Donders op jacht naar nieuwe baan?
Ze is pas twee en een half jaar burgemeester van Roermond, maar toch is Rianne Donders al druk op zoek geweest naar een nieuwe baan. Volgens het Brabants Dagblad gooide de Roermondse burgermoeder hoge ogen bij haar sollicitatie naar de burgemeesterspost in Den Bosch, maar sneuvelde ze in de laatste ronde. Donders zelf ontkent het verhaal: 'Ik ga nergens heen'. Lees hier meer.
© Istock/Rianne Donders (Twitter)
Babbelaar troggelt geld af van bejaarden
Oudere dames in Schaesberg kunnen maar beter op hun hoede zijn. Een man uit Maastricht probeert de laatste tijd namelijk bejaarde vrouwen geld af te troggelen met babbeltrucs. Hij heeft ondertussen al meerdere slachtoffers gemaakt, onder wie een 94-jarige vrouw. Zij pakte haar beurs toen de man vroeg om een tientje te wisselen, maar de dief griste de portefeuille uit haar handen. Lees hier meer.
Auto brandt uit
In Susteren is vannacht een auto volledig uitgebrand. Toen de brandweer rond 3:15 uur arriveerde, stond het voertuig al in lichterlaaie. De auto was niet meer te redden. Daarom lieten de brandweerlieden het voertuig gecontroleerd uitbranden. Lees hier meer.
© Niek van Herten
Harde maatregelen om Mosae te redden
Het is een puinhoop bij zorginstelling Mosae in Maastricht. Rode cijfers, veel ziek personeel en vrijwilligers die zorgtaken moeten verrichten die alleen professionals mogen doen. De nieuwe interimvoorzitter gaat schoon schip maken, om te voorkomen dat Mosae helemaal kopje onder gaat. Lees hier meer.