Slechts 32 van 1100 nieuwe agenten naar Limburg

© Erwin Minkenberg
Van de 1100 politiemensen die Nederland er bij krijgt, komen er niet meer dan 32 naar Limburg.
Dat meldt de NOS.

Brandbrief

De kleine versterking voor Limburg is slecht nieuws voor de Limburgse burgemeesters. Die stuurden in september vorig jaar nog een brandbrief naar premier Rutte, met het dringend verzoek om meer politiecapaciteit in de provincie.

Onvoldoende in het vizier

In de brief luidde burgemeester Penn van Maastricht de noodklok over de grensoverschrijdende misdaad. "Den Haag wil dat we de ondermijning van de samenleving aanpakken. Ze hebben in Den Haag onvoldoende in het vizier dat we door de grensligging specifieke grensoverschrijdende criminaliteit hebben waarvan de aanpak heel veel extra investering vraagt van de politie", zei de Maastrichtse burgemeester toen.
Vooral de politieregio's Oost-Nederland (226), Zeeland-West-Brabant (135) en Rotterdam (126) profiteren van de extra agenten.

Vooral wijkagenten

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft vrijdag groen licht gekregen om 291 miljoen euro extra in het politie-apparaat te steken. Het grootste deel van het geld gaat naar blauw op straat: er komen in Nederland 770 wijkagenten bij. Voor de aanpak van zware misdaad komen er 171 mensen bij, en de cybercrime-aanpak wordt versterkt met 170 politiemensen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!