Meeste woninginbraken in Roermondse wijk De Kemp

De stijging van woninginbraken is in Roermond het grootst in de wijk de Kemp.
Dit jaar wordt er in de hele gemeente extra aandacht aan woninginbraken besteed. Toch focussen politie en gemeente zich extra op 'hotspot' de Kemp, aangevuld met de wijk Kapel.
Dat blijkt uit het 'Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2015'.

Daling

Het aantal woninginbraken is in de hele gemeente de afgelopen vier jaar weliswaar met tien procent gedaald, maar desondanks scoort Roermond nog steeds hoog op dit gebied.
Ongeveer dagelijks vindt er een inbraak plaats. Bovendien is de impact van dit soort criminaliteit groot.

Preventie

Waarom de Kemp een stijging kent, is niet echt duidelijk. Een mogelijke verklaring is volgens de politie dat de inwoners minder de noodzaak van preventie inzien.
Om daarin verandering te brengen, kiest de politie na elke inbraak vijftien huizen uit rond de woning waar is ingebroken. Samen met de bewoners gaat ze kijken hoe de beveiliging van hun huis is vergeleken met de woning waar is ingebroken.

Bouwmarkten

Omdat woningeigenaren vaak (technische) preventiemaatregelen nemen als ze gaan klussen, willen politie en gemeente in gesprek met bouwmarkten om daar informatie te verstrekken over inbraakpreventie.
Verder komt er in wijkkranten aandacht voor het onderwerp.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!