'Limburg eindelijk erkend als grensregio'

© iStock
'De ervaring en kennis van Limburg als grensregio is eindelijk erkend door Den Haag in dit regeerakkoord'.
Dat stelt de Maastrichtse hoogleraar Europese Integratie Mathieu Segers in AvondGasten vanuit het Europees Parlement in Brussel.

Grote slagen

Limburg heeft de afgelopen jaren grote slagen gemaakt in het openen naar de rest van de wereld en daar heeft Nederland altijd op kunnen bouwen. "Terecht dat er daarom meer aandacht is voor de regio's in dit akkoord", aldus Segers.

Buitenlandse regio's

In het regeerakkoord dinsdag wordt de regio aangespoord de samenwerking te zoeken met aangrenzende buitenlandse regio's, zoals Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen en Vlaanderen.

Samenwerking

"Dat past ook bij het Europese beleid. De Europese Commissie gelooft in de enorme economische potentie van grensregio's en stelt veel geld beschikbaar om de samenwerking in die regio's verder te bevorderen. Denk aan de samenwerking in onze regio tussen de ziekenhuizen van Aken, Luik en Maastricht. Daar kunnen wij in Limburg van profiteren", aldus CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!