Nog drie mannen opgepakt na ontmanteling drugslab Haler

© Fer Traugott
In het onderzoek rond het drugslab in Haler heeft de politie nog drie mensen opgepakt. Eerder werden de eigenaar van het pand en een 27-jarige man uit Eindhoven al gearresteerd.
Zaterdag ontdekte de politie in een voormalige stal bij een boerderij aan de Lochterstraat in Haler een groot amfetaminelab.

Mestkelder

In het drugslab werden grote hoeveelheden grondstoffen voor de productie van drugs gevonden. Er stonden tal van gevaarlijke chemicaliën. Het afval werd vermoedelijk in de mestkelder gedumpt. Specialisten van de politie hebben het drugslab ontmanteld.

Lees ook: Politie vindt drugslab met mestkelder vol chemisch afval

© Fer Traugott

Arrestaties

Tijdens de huiszoeking werd de eigenaar van het pand direct aangehouden. Op de snelweg A2 arresteerden agenten niet veel later een 27-jarige Eindhovenaar die vermoedelijk ook betrokken is bij het laboratorium.
Later werden op adressen in Eindhoven nog eens drie verdachten opgepakt. Het gaat om twee broers van 38 en 26 uit Eindhoven en een 28-jarige man uit Zegge.

Doorzoeking

Bij doorzoekingen in verschillende panden in Eindhoven en Zegge ontdekte de politie nog meer drugs en spullen die worden gebruikt bij de productie van amfetamine.
De verdachten worden door de politie verhoord en vermoedelijk dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.