1Lunch: Toptalent verlaat Limburg

© Twitter Ajax
* Protestmars tegen uitzetting van Afghaans gezin?* Aangereden kat had een volle buik* Limburgers slaan enorme munt voor drugsbaron
Aangereden kat had een volle buik
De wilde kat die in Nijswiller werd aangereden, had een stevige maaltijd achter de kiezen. Na zijn dood werden werden negen muizen in zijn maag gevonden. Met die volle buik was hij in februari tijdens het oversteken van de N281 niet snel genoeg en werd hij geschept door een auto. Lees meer.
© Zoogdiervereniging
Protestmars tegen uitzetting van Afghaans gezin
In Maastricht wordt opnieuw een protestmars gehouden tegen de uitzetting van het Afghaanse gezin Rezaie. De burgerbeweging Stand up for Afghans organiseert de mars die om 14:00 uur begint op Plein 1992. De familie Rezaie woont nu twee jaar in Maastricht, maar dreigt te worden uitgezet. De beweging noemt dat 'inmoreel en onverdedigbaar', omdat het het niet veilig is in Afghanistan. Lees meer.
Vijf mensen opgepakt bij inval Satudarah-panden
De politie heeft woensdagavond tijdens een inval in panden van de beruchte motorclub Satudarah vijf mensen aangehouden. Dat gebeurde in Geleen en in een pand in Kerkrade. In die panden zouden clubavonden worden gehouden. De politie hield een grote controle in de panden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Lees meer.
Op 6 december 2017 was er een inval in het clubhuis van Satudarah in Geleen. © Etienne Zegers
Fortuna-Sittard talent Perr Schuurs vertrekt naar Ajax
'Een droom die uitkomt', noemt de jonge Fortuna-aanvoerder de transferdeal met Ajax. Tot 2022 heeft hij bij de Amsterdammers getekend. Toch vertrekt Schuurs nog niet meteen naar de hoofdstad, hij maakt namelijk het seizoen af in Sittard. Zijn nieuwe club verhuurt hem een half jaar aan zijn huidige club. Lees meer.
Limburgers slaan enorme munt voor drugsbaron
Een groep Limburgse ondernemers en kunstenaars heeft een enorme munt geslagen voor de Colobiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Het kunstproject heeft een doorsnede van 1 meter 20 en weegt ongeveer 20 kilo. Wie het object wil hebben, moet diep in de buidel tasten. Het muntstuk kost 25.000 euro. Vrijdag wordt de munt op een muntenfestival in Maastricht gepresenteerd. Lees meer.
© ANP