Corendon gaat van MAA naar Turkse badplaats vliegen

© iStock
Reisorganisatie Corendon gaat de nieuwe vakantievluchten van Beek op Antalya combineren met vluchten vanaf Eindhoven.
Reden daarvoor is een scherpe daling van het aantal boekingen sinds de Turkijecrisis. In die week zag Corendon het aantal boekingen naar Turkije met 60 procent dalen.

Ontwikkelingen

In L1 AvondGasten zei Atilay Uslu, eigenaar en oprichter van de reisorganisatie, dat de ontwikkelingen in zijn vaderland grote gevolgen hebben voor de reisbranche.
Corendon begint op 17 april weer met vakantievluchten van Maastricht Aachen Airport naar Faro, Heraklion én naar Antalya.

Turkije-specialist

In AvondGasten legt Uslu, uit waarom hij deze beslissing heeft genomen. "Origineel we een Turkije-specialist", maar ik merk dat de vraag naar deze vakantiebestemming steeds midner wordt. En dat is jammer." Het aantal boekingen naar Turkije is met 26 procent teruggelopen.

Nieuwe formule

Van de vluchten die Corendon aanbiedt vanaf Maastricht Aachen Airport, zijn Heraklion (Griekenland) en Faro (Portugal) de best verkopende. Turkije was de slechtst lopende bestemming. Maar Uslu gaat ervan uit dat hij dit heeft opgelost met zijn nieuwe formule: "Omdat we Antalya nu als een combi-vlucht kunnen aanbieden met Eindhoven, lopen de vluchten toch", zegt hij.
Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!