Klas speurt Franse eigenaar van gestolen paspoort op

Het gestolen paspoort is terug bij de rechtmatige eigenaar. © Hennie van den Berkmortel
Een klas van de Herman Boerenschool in Roermond heeft vrijdagochtend de eigenaar van een gestolen paspoort opgespeurd.
Leerkracht Hennie van den Berkmortel vond een Frans paspoort langs de N280 toen ze op haar fiets naar haar werk reed, zo vertelt ze aan 1Limburg.

Geen rekenles

Ze nam het document mee, om vervolgens samen met haar VSO-klas (voortgezet speciaal onderwijs) uit te zoeken wie de eigenaar is. De rekenles die op het programma stond, werd snel aan de kant geschoven. "Dit was natuurlijk veel spannender. De leerlingen kwamen zelf met het idee om de vrouw op te zoeken via Facebook. We vonden een Française met dezelfde naam, maar die kwam niet overeen met de foto."
Via LinkedIn kwam de klas even later wel bij haar uit. "We zagen gelijk dat het om dezelfde vrouw ging. En dat ze bij Faurecia werkt", vertelt Van den Berkmortel. Het internationale bedrijf heeft een vestiging in Roermond en staat vlakbij de school.

Gestolen uit auto

Na een telefoontje bleek dat de Française op werkbezoek bij Faurecia was, waarop de klas eropuit ging om het gevonden voorwerp persoonlijk terug te geven. De vrouw kwam enthousiast naar buiten toen de groep aankwam. "Want wat bleek: het document was donderdagavond samen met haar laptop en telefoon, uit haar auto gestolen in een parkeergarage in Roermond. Ze was hartstikke blij dat ze het nu terug had."
Van den Berkmortel is erg blij met de goede afloop. "Ik ben hartstikke trots op mijn leerlingen. Een betere les burgerschap had ik niet kunnen bedenken!"
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!