Verhuizing supermarkt Beek voorlopig in de ijskast

© Jan Linders
De inmiddels omstreden verhuizing en uitbreiding van supermarkt Jan Linders in Beek is nog geen gelopen race.
Wethouder Peter Hovens (Progressief Beek) trekt een voorgestelde wijziging van het bestemmingsplan voorlopig in. Hij wil zich binnen het college van burgemeester en wethouders nader beraden, zei hij tijdens een commissievergadering over de verhuizing.

Leegstand

De Jan Linders wil van de Markt in Beek naar de ruim 250 meter verderop gelegen Maastrichterlaan 22-26 verhuizen. Centrumondernemers vrezen echter voor (langdurige) leegstand van het oude pand. Ze zijn bang dat de aantrekkingskracht van de Markt en het centrum van Beek afneemt als de supermarkt verdwijnt en er geen goede trekker voor terug komt.

Bestemmingsplan

Binnen anderhalve maand wil Hovens het bestemmingsplan opnieuw in de raad brengen. In de tussentijd zouden eigenaar Suyderland van het pand aan de Markt en een vertegenwoordiging van centrumondernemers met elkaar om tafel moeten. Samen moeten ze voor een goede en hoogwaardige invulling van het pand zorgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!